2023. 01. 31.

„Még fizessek is azért, hogy bezárjanak?” – Avagy előítéletek a szabadulószobákkal kapcsolatban (amit mind meg is cáfolunk)

Már lassan 10 éve, hogy az első Mystiqueroom szabadulószoba megnyitotta kapuit. Azóta aktív szereplői vagyunk Budapest szabadulószoba-életének, de még mindig sok olyan látogatóval találkozunk, aki először jár szabadulószobában és kicsit szorongva is érkezik: mert „be fogják zárni”. Szeretnénk pár téves előítéletet eloszlatni, hiszen a szabadulószoba egy szuper kalandprogram és szó sincs semmilyen bezártságról…

Nem zárunk Rád semmit, avagy ne parázz már előre!
A legtöbb szabadulószobában, de a Mystiqueroom-ban semmiképp: nem zárjuk Rád az ajtót. Bármikor ki tudsz jönni (játék közben is, bár a tapasztalatok szerint nem akarsz majd 🙂 Az ajtó csak azért van, hogy ki tudd rekeszteni a külvilágot és teljesen bele tudd élni magad az adott küldetésbe. Szobáink nem szűkösek, akár 8 főre is kényelmes játékélményt biztosítanak. Minden csapat mellett ott áll dedikált játékvezetőnk, akivel a játék során folyamatosan tudtok kommunikálni, ha valahol elakadtok.

A sötétben folyamatosan ijesztgetni fognak, mint egy életre kelt rémálomban…
Ha teljesen sötét lenne, akkor feladatokat sem tudnál megoldani. Úgyhogy ne aggódj: maximum kellemes félhomály vár a pályákon. És ez is csak azért, hogy megérezd, milyen lehet egy várban fáklyák fényénél nyomozni, vagy egy kikötőben szürkületkor elveszett kincsek után kutatni. Szabadulószobáinkat teljesen családbarát elemekkel alakítottuk ki: nem esik a nyakadba semmi és véres cafatok sem lógnak a plafonról. A logikai készséged szükséges a feladatok megoldásához és a kreativitásod. Az izgalmat pályáinkon a gyorsan fogyó idő és a csapatban gondolkodás jelenti, nem pedig a céltalan riogatás.

És mi van, ha nem is tudom elkezdeni? Milyen ciki már felnőttfejjel segítséget kérni. Ezért nem is megyek ilyen helyekre…
Pályáinkat nem kifejezetten magánnyomozók és „Columbo-klónok” számára terveztük: szóval nem valószínű, hogy csapatodban senki sem talál semmilyen apró jelet, ami beindítja a játékot. Ez egy csapatjáték. Nem kell mindent önállóan megoldanod, sőt pont az a lényeg, hogy a megoldást KÖZÖSEN kell megtalálnotok. A csapat minden tagja fontos részese a megoldásnak: a jó kézügyességű, a logikus, a humoros, a szemfüles, a kreatív – mindenki „szuperképességére” szükség lesz. És ahogy fentebb is írtuk: dedikált játékvezetődtől pedig nem ciki kérdezni. Fogadjunk, hogy nem kérdezel olyat, amivel eddig még nem találkozott 😊

Inkább elmegyek moziba: ott nem kell ennyit „vacakolni”, és (szinte) biztos, hogy jó élménnyel távozom!
Az biztos, hogy a moziban „csak nézni” kell: azaz nem kell feltétlenül aktív részese lenni az élménynek. (És persze a mozizás is szuper dolog, félreértés ne essék.) De van az az élmény, amit a közösség ereje teremt, egy jó bandázás a haverokkal, nem mellesleg izgalmas környezetben. Ebben nem csak a személyes élmény van, hanem egy KÖZÖS is. És ne csak a barátokra gondolj. Rengeteg család jön hozzánk, akár gyerek-szülő-nagyszülő összeállításban. Hogy Ők közösen oldanak meg rejtélyeket, ez egy egész életre élmény marad a család számára. Ahol a gyerekek „tobzódnak” (ők hamar felveszik a ritmust általában), de a szülők is élvezettel vesznek részt a megoldásban. Ha tudatosan akarsz választani, akkor itt egy skála arról, melyik pályánk milyen nehézségi fokon áll egy 10-es skálán:

Ezek alapján első körben a Kalóz öböl, vagy A Trón pályánkat javasoljuk. De ha inkább a téma szerint választanál, akkor használd honlapunk teszt felületét itt, ahol 1 perc alatt megtudhatod, melyik pályánk illik Hozzád legjobban.
Ha még eddig nem voltál szabadulószobában, akkor ajánljuk figyelmedbe ezt a bejegyzésünket, amiben adunk pár tippet, mi kell egy jó szabaduláshoz!

Ajándékkártya

Ajándékkártya

Lepd meg szeretteidet egy felejthetetlen élménnyel MOST! Nincs kedved már egy újabb gyertyatartót vásárolni? Mindenhol egy órát kell sorban állni a pénztárnál? Kifogytál az ötletekből? Akkor jó helyen jársz! Ajándékozz névre szóló ajándékkártyát – otthonról, kényelmesen! Itt nincs sorbanállás…. 🙂

Vásárlás

Rólunk

Mi is az a szabaduló játék? Vagyis szabadulószoba?

Egy igazi csapatjáték, ha valami igazán izgalmasra és egyedire vágysz. 2012-ben nyílt meg az első szabadulószoba Budapesten. Külföldi tanulmányokban is kiemelték már, hogy a magyar szabadulószobák különösen ötletesnek és egyedinek számítanak a szabadulószoba-piacon. A kijutós játék központjában az együttműködés, a rejtvények és feladványok közös megoldása áll. Egy óra alatt kell túljárnod készítőink eszén, és megoldani a fejtörőket. Pályáinkon nincs semmi ijesztő és váratlan, a garantált izgalmakat nem a bezártság, hanem a feladatok pezsgő sora és a gyorsan fogyó idő biztosítja. Ha a legjobb szabadulószobákat keresed Budapesten, jó helyen jársz: ez a MYSTIQUEROOM! A HÉT MINDEN NAPJÁN 9:00-21:00 között találsz elérhető időpontokat! Foglalj játékot MOST!

Csapatépítő céges rendezvény, születésnap, legénybúcsú/lánybúcsú: itt mindenki megtalálja a számára megfelelő programot. Akár 150 fős csapat számára is, egyidőben!

GYIK

Sajnos a pálya védelme érdekében erre nincs lehetőség. Megértéseteket köszönjük!
A játék előtt minimum 5, maximum 10 perccel érkezzetek meg. Előbb sajnos nem tudtok jönni, mert egymást zavarnátok az előző csapatokkal, plusz esetleg meghalljátok a megoldásokat is..:)
Kényelmes, laza ruházat ajánlott, amiben nem gond lehajolni. Öltönyt, kosztümöt, magassarkút, díszsálat felejtsétek el erre az egy órára!
Igen, ha 3 nappal az időpont előtt írtok egy levelet a helyszín e-mail címére (info@mystiqueroom.hu), hogy pontosan melyik foglalást törölnétek és hogy mikor szeretnétek jönni játszani. Viszont amit nem tudunk elfogadni: ha valaki kifizeti a pályát, de nem jelenik meg az időpontban és utólag kér másik lehetőséget játszani.
Mindenkit szeretettel várunk. A pályán nincs ijesztő vagy felnőtt tartalom. Ha vállalják a kihívást és úgy gondolják, a felnőtteknél is ügyesebbek, akkor próbára tehetik magukat. A belső értékes tárgyak védelme érdekében szeretnénk, ha a csapatban vagy a csapattal lenne egy 18 éven felüli is.
Semmi gond, gyertek el játszani. A helyszínen ki kell fizetnetek a játékot. Ha később megérkezik hozzánk az utalás, visszaküldjük a feladónak.
2-8 főig ideális a játék. Ha 8-nál többen vagytok, akkor már egymást akadályozzátok és mindenkire kicsit kevesebb feladat jut.

Kérdésed van? Írj nekünk az info(kukac)mystiqueroom.hu e-mail címre, vagy keresd fel facebook oldalunkat!

Nálunk SZÉP Kártyával is fizethetsz!
(minden zsebből)

szépkártya