2022. 11. 29.

Az ajándékozás lélektana: avagy segítünk stresszmentesen készülni az ünnepekre!

Mindjárt itt a karácsony és egyre jobban belepörgetjük magunkat az ajándékvadászás mókuskerekébe. Ahelyett, hogy a korán sötétedő estéken egyre meghittebb hangulatba kerülnénk, mi még mindig a bevásárlóközpontokban futkosunk. Idén lépj ki ebből a spirálból és tudatosan válassz más megoldást! Kezdd a dolgot egy nyugis estével, amikor van időd végiggondolni ki minek örülne…

A gyereknek már megvan mindene és több cuki plüss már nem fér el a kanapén? Papa unja az újabb adag zoknit, párod pedig nem mond semmit (titkon arra várva, hogy úgyis kitalálod mit szeretne)? Elsőre nem egyszerű a helyzet, de fel a fejjel, mindenre van megoldás. 😊
Nálunk sokkal okosabb pszichológusok (Gary Chapman) már rávilágítottak arra, hogy léteznek szeretetnyelvek, amelyeket ha jól használunk, biztosan örömet tudunk szerezni barátainknak, családtagjainknak. Chapman szerint 5 féle alapvető szeretetnyelven keresztül tudjuk érzelmeinket kifejezni a másik felé. Ezek:
1/az együtt töltött minőségi idő,
2/a (tárgyi) ajándékok,
3/a szívességek,
4/az elismerő szavak és
5/a testi érintés.
Ahogy Ő fogalmaz: „A szeretet nyelve egyetemes, ám ahányan vagyunk, annyiféle nyelvjárását beszéljük.” Az ajándékozáskor érdemes ezeket figyelembe venni, vagyis jobb, ha nem kevered össze: ne vegyél minőségi időre vágyó párodnak zoknit, inkább valamilyen közös élménnyel lepd meg. Tartsd szem előtt, hogy olyan ajándékot adj, aminek Ő örül, nem pedig aminek Te örülnél…

Gyakran mondjuk, hogy fogyasztói társadalomban élünk. És így is van. Bizonyos tárgyak megszerzése már nem csak azért vonzó, hogy birtoklási vágyunkat kielégítsük vele, hanem státuszszimbólummá is érett. Ha nincs elég nagy TV-d, már nem vagy „menő” (nyilván lemaradsz a legújabb trendekről/sorozatokról…) és páhuzamosan az is igaz, hogy ha a középvezetői rétegbe tartozol, akkor nehogy már ne engedhesd meg magadnak, hogy jó nagy TV-d legyen… Az ehhez hasonló gondolatok generálják az állandó „fogyasztási kényszert”: ha tavaly TV-t vettél, lehet idén karácsonykor is azt fogsz, mert már van újabb, szebb, okosabb. Mérhetetlen mennyiségű pénzt (és persze munkát, ami mögötte van) fordítunk tárgyakra, amelyek elavulnak és ezáltal csak újabb vásárlást generálnak. Kutatók szerint a tárgyakhoz kapcsolódó boldogságérzetünk azok értéktelenedésével együtt hamar elhalványul, és nem okoz olyan maradandó (jó) emlékeket, mint a személyekhez kapcsolódó érzéseink.

Na és mi van az emberi kapcsolatokkal? Talán a covid-hozta társadalmi változások az elmúlt időszakban megmutatták sokak számára, hogy érdemes kihasználni az együtt töltött időt (amíg lehetséges). Felértékelődtek a találkozások, a személyesen eltöltött közös idő. Számtalan élményajándék közül is választhatunk már a piacon. Van, aki az „egyszer az életben” típusú extrém kalandokra vágyik, van, aki „végre itt az énidőm” típusú kényeztetésre. Szeretteink habitusa szerint ezek garantált sikert jelenthetnek. És ide tartoznak a „generációkat összekötő közös élmények”. Ilyen pl. a szabadulószoba is. Felhőtlen kikapcsolódás az egész család számára: ovis kortól egészen a nagyszülőkig. Összehoz, közös élményeket ad, kiszakít a hétköznapok unalmából és kreatív megoldásokra késztet. Szinte minden korosztálynak izgalmas perceket szerez az ünnepek utáni csendesebb évkezdéskor. Vigyázat! Függőséget okoz! 😊

Ha felkeltettük érdeklődésedet, itt tudsz ajándékkártyát vásárolni idén karácsonykor…
(Amely 1 évig érvényes és bármely pályánkon beváltható.)

 

Ajándékkártya

Ajándékkártya

Lepd meg szeretteidet egy felejthetetlen élménnyel MOST! Nincs kedved már egy újabb gyertyatartót vásárolni? Mindenhol egy órát kell sorban állni a pénztárnál? Kifogytál az ötletekből? Akkor jó helyen jársz! Ajándékozz névre szóló ajándékkártyát – otthonról, kényelmesen! Itt nincs sorbanállás…. 🙂

Vásárlás

Rólunk

Mi is az a szabaduló játék? Vagyis szabadulószoba?

Egy igazi csapatjáték, ha valami igazán izgalmasra és egyedire vágysz. 2012-ben nyílt meg az első szabadulószoba Budapesten. Külföldi tanulmányokban is kiemelték már, hogy a magyar szabadulószobák különösen ötletesnek és egyedinek számítanak a szabadulószoba-piacon. A kijutós játék központjában az együttműködés, a rejtvények és feladványok közös megoldása áll. Egy óra alatt kell túljárnod készítőink eszén, és megoldani a fejtörőket. Pályáinkon nincs semmi ijesztő és váratlan, a garantált izgalmakat nem a bezártság, hanem a feladatok pezsgő sora és a gyorsan fogyó idő biztosítja. Ha a legjobb szabadulószobákat keresed Budapesten, jó helyen jársz: ez a MYSTIQUEROOM! A HÉT MINDEN NAPJÁN 9:00-21:00 között találsz elérhető időpontokat! Foglalj játékot MOST!

Csapatépítő céges rendezvény, születésnap, legénybúcsú/lánybúcsú: itt mindenki megtalálja a számára megfelelő programot. Akár 150 fős csapat számára is, egyidőben!

GYIK

Sajnos a pálya védelme érdekében erre nincs lehetőség. Megértéseteket köszönjük!
A játék előtt minimum 5, maximum 10 perccel érkezzetek meg. Előbb sajnos nem tudtok jönni, mert egymást zavarnátok az előző csapatokkal, plusz esetleg meghalljátok a megoldásokat is..:)
Kényelmes, laza ruházat ajánlott, amiben nem gond lehajolni. Öltönyt, kosztümöt, magassarkút, díszsálat felejtsétek el erre az egy órára!
Igen, ha 3 nappal az időpont előtt írtok egy levelet a helyszín e-mail címére (info@mystiqueroom.hu), hogy pontosan melyik foglalást törölnétek és hogy mikor szeretnétek jönni játszani. Viszont amit nem tudunk elfogadni: ha valaki kifizeti a pályát, de nem jelenik meg az időpontban és utólag kér másik lehetőséget játszani.
Mindenkit szeretettel várunk. A pályán nincs ijesztő vagy felnőtt tartalom. Ha vállalják a kihívást és úgy gondolják, a felnőtteknél is ügyesebbek, akkor próbára tehetik magukat. A belső értékes tárgyak védelme érdekében szeretnénk, ha a csapatban vagy a csapattal lenne egy 18 éven felüli is.
Semmi gond, gyertek el játszani. A helyszínen ki kell fizetnetek a játékot. Ha később megérkezik hozzánk az utalás, visszaküldjük a feladónak.
2-8 főig ideális a játék. Ha 8-nál többen vagytok, akkor már egymást akadályozzátok és mindenkire kicsit kevesebb feladat jut.

Kérdésed van? Írj nekünk az info(kukac)mystiqueroom.hu e-mail címre, vagy keresd fel facebook oldalunkat!

Nálunk SZÉP Kártyával is fizethetsz!
(minden zsebből)

szépkártya