2023. 09. 05.

Hogyan készül egy szabadulószoba? Ki találja ki? És mire figyelünk?

Immáron 10 éve foglalkozunk szabadulószobák építésével, most jöjjön pár kulisszatitok, hogyan is dolgozunk… Az embereknek számos okuk lehet arra, hogy miért szeretnek játszani. A játék alapvető emberi tevékenység, és az evolúció során kialakult szokásaink közé tartozik. Amikor szabadulószobát tervezünk, akkor az első lépés, hogy olyan témát válasszunk, amely vonzó sokak számára és igazi kikapcsolódást jelent. Ami varázslatos és izgalmas, ami felkelti az emberek figyelmét. De ezt a figyelmet fenn is kell tartanunk. És innentől már rá is kanyarodtunk a feladatok összeállítására…

Manapság a hagyományos un. első generációs szabadulószobák sokkal kevésbé kötik le a játékosokat, mint anno a kijutós játékok indulásakor. A számsorok megtalálása, újabb-és-újabb lakatok kinyitogatása már kicsit avittá vált. Az emberek szeretik, ha van a játékokban valami „misztikus”: hangeffektek, időnként hintek, amik segítenek a „semmiből”… Ez érthető is, hiszen a játék minél jobban „benne tart a story-ban”, annál inkább ki tud kapcsolódni a csapat, annál izgalmasabbá tud válni a küldetés/nyomozás.

Mik az elsődleges célok?

Az, hogy a játék a csapat összes tagjának élmény és minőségi szórakozás legyen. Nincs bezártság-érzés, nincs ijesztgetés a pályáinkon, mégis csapataink küzdenek a fogyó idővel, és ez az, ami kihívássá változtatja a pályáinkat. Számunkra nagyon fontos, hogy díszleteink igazán igényesek legyenek. Miért? Mert azt szeretnénk, ha vendégeink tényleg ki tudnák zárni a mindennapok monotonitását és ebben a 60 percben „belépnének egy varázslatos világba”.  Gyakran szempont, hogy a játékot ne fikció – kitalált alapú – történet irányítsa, hanem valós történelmi vagy társadalmi történet, ilyenkor ezt is figyelembe kell vennünk. A végső cél azonban mindig a minőségi kaland!

Mi magunk is nagyon szeretünk játszani, ezért számtalan menekülő szobát kipróbáltunk már itthon és külföldön is. Igyekszünk figyelemmel lenni a nemzetközi trendekre, hogy valóban világszínvonalú szobákkal várhassuk a hazai közönséget.

A feladatok összeállításánál ötvözzük az ügyességi és logikai elemeket, valamint a vizuális képességekre építő részeket: az a tapasztalatunk, hogy minden csapatban van aki ebben, van aki abban jobb és így mindenki kiveheti a részét a cél elérésében.

Meddig épül egy szabadulószoba?

Ez egészen változó is lehet. Mivel aprólékosan megtervezzük a részleteket és sokszor elég összetett háttérelemek kellenek a kialakításhoz, így alapvetően mi sokáig dolgozunk az építésen. Volt olyan pályánk, amelyet egy évig építettünk, szépítettünk. Amikor úgy érezzük, hogy minden elkészült és a helyén van, akkor saját játékvezetőink és csapatunk teszteli az új pályákat (illetve pár elszánt követőnk is :)) – ha Neked is van kedved hozzá, figyeld facebook oldalunkat, mert az új pálya nyitások előtt ott van lehetőség jelentkezni „tesztelőnek”. Ekkor még van mód apró változtatásokra. Ezután válik „élessé” a pálya.

A szabadulószoba készítésében együtt dolgozik az „ötletgazda csapatunk” és a „kivitelező team”. Ez egy egyenrangú kapcsolat, ahol elindul a közös gondolkodás. Az „ötletgazdák” megadják az új pálya keretét, témáját, fő irányát. A „kivitelezők” pedig hozzáteszik az apró részleteket, amelyek gazdagítják és élvezhetővé teszik az alapkoncepciót. Nálunk a díszlet minősége, a vizualizáció nagyon nagy szerepet kap. Mert tudjuk, hogy a minőségi környezet és játékélmény semmi mással nem pótolható. Csekkold le Te is! Jártál már nálunk? Ha nem, akkor segítünk! Nézd meg, melyik pályát javasolja számodra csapatunk!

Ajándékkártya

Ajándékkártya

Lepd meg szeretteidet egy felejthetetlen élménnyel MOST! Nincs kedved már egy újabb gyertyatartót vásárolni? Mindenhol egy órát kell sorban állni a pénztárnál? Kifogytál az ötletekből? Akkor jó helyen jársz! Ajándékozz névre szóló ajándékkártyát – otthonról, kényelmesen! Itt nincs sorbanállás…. 🙂

Vásárlás

Rólunk

Mi is az a szabaduló játék? Vagyis szabadulószoba?

Egy igazi csapatjáték, ha valami igazán izgalmasra és egyedire vágysz. 2012-ben nyílt meg az első szabadulószoba Budapesten. Külföldi tanulmányokban is kiemelték már, hogy a magyar szabadulószobák különösen ötletesnek és egyedinek számítanak a szabadulószoba-piacon. A kijutós játék központjában az együttműködés, a rejtvények és feladványok közös megoldása áll. Egy óra alatt kell túljárnod készítőink eszén, és megoldani a fejtörőket. Pályáinkon nincs semmi ijesztő és váratlan, a garantált izgalmakat nem a bezártság, hanem a feladatok pezsgő sora és a gyorsan fogyó idő biztosítja. Ha a legjobb szabadulószobákat keresed Budapesten, jó helyen jársz: ez a MYSTIQUEROOM! A HÉT MINDEN NAPJÁN 9:00-21:00 között találsz elérhető időpontokat! Foglalj játékot MOST!

Csapatépítő céges rendezvény, születésnap, legénybúcsú/lánybúcsú: itt mindenki megtalálja a számára megfelelő programot. Akár 150 fős csapat számára is, egyidőben!

GYIK

Sajnos a pálya védelme érdekében erre nincs lehetőség. Megértéseteket köszönjük!
A játék előtt minimum 5, maximum 10 perccel érkezzetek meg. Előbb sajnos nem tudtok jönni, mert egymást zavarnátok az előző csapatokkal, plusz esetleg meghalljátok a megoldásokat is..:)
Kényelmes, laza ruházat ajánlott, amiben nem gond lehajolni. Öltönyt, kosztümöt, magassarkút, díszsálat felejtsétek el erre az egy órára!
Igen, ha 3 nappal az időpont előtt írtok egy levelet a helyszín e-mail címére (info@mystiqueroom.hu), hogy pontosan melyik foglalást törölnétek és hogy mikor szeretnétek jönni játszani. Viszont amit nem tudunk elfogadni: ha valaki kifizeti a pályát, de nem jelenik meg az időpontban és utólag kér másik lehetőséget játszani.
Mindenkit szeretettel várunk. A pályán nincs ijesztő vagy felnőtt tartalom. Ha vállalják a kihívást és úgy gondolják, a felnőtteknél is ügyesebbek, akkor próbára tehetik magukat. A belső értékes tárgyak védelme érdekében szeretnénk, ha a csapatban vagy a csapattal lenne egy 18 éven felüli is.
Semmi gond, gyertek el játszani. A helyszínen ki kell fizetnetek a játékot. Ha később megérkezik hozzánk az utalás, visszaküldjük a feladónak.
2-8 főig ideális a játék. Ha 8-nál többen vagytok, akkor már egymást akadályozzátok és mindenkire kicsit kevesebb feladat jut.

Kérdésed van? Írj nekünk az info(kukac)mystiqueroom.hu e-mail címre, vagy keresd fel facebook oldalunkat!

Nálunk SZÉP Kártyával is fizethetsz!
(minden zsebből)

szépkártya