2022. 09. 15.

Jó(!) csapatépítés = munkahelyi stressz kizárva!

Igazán jó munkaerőt keresel, vagy csapatodat szeretnéd hatékonyabbá tenni? Van egy ötletünk!

A csapatépítő programok arra hivatottak, hogy közelebb hozzák egymáshoz a munkavállalókat, közös élményeket szerezzenek és ezzel simítsák a munkahelyi feszültségeket. Fontos, hogy motiválják a dolgozókat, erősítsék a „jó csapathoz” tartozás érzését. De nem is olyan könnyű ezt elérni. Legtöbben „kötelező rossz”-ként élik meg a programot, ami a cégnek és a résztvevőknek is zsákutca. Szerencsére több jó megoldás is létezik erre…

A cél egyértelmű
A bizalomépítés mellett az együttműködés fejlesztése elengedhetetlen egy jó csapatépítő programon. Az utóbbi 1-2 évben a covid okozta elszigetelődés – többek között – ebben is nehézségeket okozott. A home office-ban töltött hónapok, a személyes találkozások elmaradása hátráltatja a megfelelő csoportdinamika kialakulását. Így amikor van egy kis lélegzetvételnyi „covid-mentes” periódus, érdemes hangsúlyt fektetni ennek elősegítésére. A legjobb módszer egy olyan „társas játék”, amelyben mindenkinek hozzá kell tennie valamit a megoldáshoz, ahol mindenkire szükség van. Ilyen pl. a szabadulójáték is. Kreatív és ellazít: kiszakít a „valóságból”.

Mit szeretne a munkavállaló?
Valami újat, valami sokkal izgalmasabbat, mint a sablonos eszem-iszom programok, és a sportvetélkedők. Ha túl személyesre sikerülnek a feladatok, az riasztó lehet a zárkózottabb kollégák számára. Ha csak az „érezzük jól magunkat” elv érvényesül, az inkább a gimnazista osztálykirándulások hangulatát fogja idézni a munkától és családtól kiszabaduló dolgozók körében, és semmilyen intellektuális élménnyel nem párosul. És végül a „tartalmas” csapatépítés = egész napos továbbképzés sem szokott osztatlan sikerrel párosulni. Mi egy olyan megoldást javaslunk, amely izgalmas és stresszoldó, újszerű és könnyen megszervezhető, és a csapatmunka révén a visszafogottabb és a vezető típusú kollégáknak is egyaránt teret enged. (Hogy igazán magabiztos legyél, olvasd el tippjeinket a sikeres szabaduláshoz.)

Mit szeretne a munkáltató?
Költséghatékony és frappáns megoldást arra, hogy – az ilyen típusú – béreken felüli befektetése minél több fronton előrelépést eredményezzen. Ugyanakkor a vezetés fontos feladata az is, hogy felismerje mikor van szükség csapatépítés beiktatására: pl. egy-egy rázósabb, megterhelőbb projektidőszak végével, vagy éppen a nyári szabadságok utáni visszarázódáshoz. A munkahelyi kiégés sok vállalat esetében okoz károkat, amelyeket kreatív programokat beiktatva jó eséllyel lehet kivédeni.
Ülj be a játékvezető székébe, és elemezd ki Te magad, ki milyen csapatjátékos?! A Mystiqueroomban – talán egyedülálló módon a piacon – van lehetőség arra, hogy cégvezetőként a saját szemeddel győződj meg róla, melyik munkavállaló milyen képességekkel rendelkezik. Miben igazán jó? Ezek az információk hosszútávon is segíthetik a közös munkát.

„Meséljen egy kicsit magáról!” – Ismerős a kérdés? Ha voltál már állásinterjún, akkor biztosan. Mert 10-ből 9 alkalommal ez biztosan elhangzik. A jelölt zavarba jön, vagy már előre felkészült, hogy mi volna a legjobb válasz. Te, mint vezető pedig unod a sablonos válaszokat. Akkor nem lenne egyszerűbb, ha felesleges körök helyett inkább megnéznéd magad, hogy a jelentkeződ beleillik-e a már meglévő csapatba? Hogyan tud feloldódni a „régi” kollégák között? Szabadulószobáinkban változatos történetekbe és feladványokba csöppen bele a társaság és beszédes lehet, hogy ki hogyan próbálja megoldani a problémákat. Használd ki, hogy észrevétlenül felismerhetsz fontos tulajdonságokat, képességeket jelöltjeidről.

Miért érdemes szabadulószobában tartani a csapatépítést?

Kérd egyedi árajánlatunkat itt!
Írj nekünk emailt az info@mystiqueroom.hu címre, vagy hívj telefonon, a +36 1 786 73 94 -es számon!

Ajándékkártya

Ajándékkártya

Lepd meg szeretteidet egy felejthetetlen élménnyel MOST! Nincs kedved már egy újabb gyertyatartót vásárolni? Mindenhol egy órát kell sorban állni a pénztárnál? Kifogytál az ötletekből? Akkor jó helyen jársz! Ajándékozz névre szóló ajándékkártyát – otthonról, kényelmesen! Itt nincs sorbanállás…. 🙂

Vásárlás

Rólunk

Mi is az a szabaduló játék? Vagyis szabadulószoba?

Egy igazi csapatjáték, ha valami igazán izgalmasra és egyedire vágysz. 2012-ben nyílt meg az első szabadulószoba Budapesten. Külföldi tanulmányokban is kiemelték már, hogy a magyar szabadulószobák különösen ötletesnek és egyedinek számítanak a szabadulószoba-piacon. A kijutós játék központjában az együttműködés, a rejtvények és feladványok közös megoldása áll. Egy óra alatt kell túljárnod készítőink eszén, és megoldani a fejtörőket. Pályáinkon nincs semmi ijesztő és váratlan, a garantált izgalmakat nem a bezártság, hanem a feladatok pezsgő sora és a gyorsan fogyó idő biztosítja. Ha a legjobb szabadulószobákat keresed Budapesten, jó helyen jársz: ez a MYSTIQUEROOM! A HÉT MINDEN NAPJÁN 9:00-21:00 között találsz elérhető időpontokat! Foglalj játékot MOST!

Csapatépítő céges rendezvény, születésnap, legénybúcsú/lánybúcsú: itt mindenki megtalálja a számára megfelelő programot. Akár 150 fős csapat számára is, egyidőben!

GYIK

Sajnos a pálya védelme érdekében erre nincs lehetőség. Megértéseteket köszönjük!
A játék előtt minimum 5, maximum 10 perccel érkezzetek meg. Előbb sajnos nem tudtok jönni, mert egymást zavarnátok az előző csapatokkal, plusz esetleg meghalljátok a megoldásokat is..:)
Kényelmes, laza ruházat ajánlott, amiben nem gond lehajolni. Öltönyt, kosztümöt, magassarkút, díszsálat felejtsétek el erre az egy órára!
Igen, ha 3 nappal az időpont előtt írtok egy levelet a helyszín e-mail címére (info@mystiqueroom.hu), hogy pontosan melyik foglalást törölnétek és hogy mikor szeretnétek jönni játszani. Viszont amit nem tudunk elfogadni: ha valaki kifizeti a pályát, de nem jelenik meg az időpontban és utólag kér másik lehetőséget játszani.
Mindenkit szeretettel várunk. A pályán nincs ijesztő vagy felnőtt tartalom. Ha vállalják a kihívást és úgy gondolják, a felnőtteknél is ügyesebbek, akkor próbára tehetik magukat. A belső értékes tárgyak védelme érdekében szeretnénk, ha a csapatban vagy a csapattal lenne egy 18 éven felüli is.
Semmi gond, gyertek el játszani. A helyszínen ki kell fizetnetek a játékot. Ha később megérkezik hozzánk az utalás, visszaküldjük a feladónak.
2-8 főig ideális a játék. Ha 8-nál többen vagytok, akkor már egymást akadályozzátok és mindenkire kicsit kevesebb feladat jut.

Kérdésed van? Írj nekünk az info(kukac)mystiqueroom.hu e-mail címre, vagy keresd fel facebook oldalunkat!

Nálunk SZÉP Kártyával is fizethetsz!
(minden zsebből)

szépkártya