2024. 02. 29.

7 trükk, hogyan legyél profi kalandor a szabadulószobában

A szabadulószoba kiváló módja a szórakoztató időtöltésnek barátainkkal vagy családunkkal egyaránt. Azonban, ha szeretnél igazán sikeres lenni és kijutni a rejtvények labirintusából, nem árt néhány trükköt ismerni és alkalmazni. Íme hét tipp, amelyek segítségével könnyedén legyőzheted a legkeményebb kihívásokat is!

 1. Már a foglaláskor figyelj a létszámra!
  A szabadulószobákban a létszám nagyon fontos tényező lehet. Ne legyen túl sok vagy túl kevés ember a csapatban. Túl sok ember esetén kaotikussá válik a kommunikáció és nehéz mindenkinek részt vennie a rejtvények megoldásában. Arról nem is beszélve, hogy kisebb helyiségek esetén a mozgás is problémát jelent. Túl kevés ember esetén pedig nehézségekbe ütközhettek a feladatok során: pl. ügyességi feladatok megoldásánál. A megfelelő létszám a hatékony együttműködés kulcsa. Mindig csekkold foglaláskor, mit ajánl a pálya leírása. A MystIQueRoom pályái általában 2-8 főre vannak optimalizálva, de ha nagyobb tásasággal jönnétek, akkor a Tündérmese pályánkon akár tízen is elfértek!
 2. Ne ragadj le egy feladatnál!
  Miközben egy szabadulószobában kalandozol, könnyű belemerülni egyetlen rejtvény megoldásába. Azonban fontos megjegyezni, hogy az időd korlátozott (nálunk 60 perc), és minden feladat csak egy kis része az egésznek. Ha úgy érzed, hogy elakadtál, ne vesztegesd az idődet, hanem haladj tovább, és térj vissza rá később. (Tudod, mint a matek dolgozatnál 😊)
 3. Ne csak sablonos megoldásokban gondolkozz! Sőt!
  Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz egy szabadulószobában, az az, hogy sablonos megoldást keresel minden problémára. Legyél kreatív és gondolj meglepő, „túlmutató” megoldásokra is. Néha egy kis kreativitás és rugalmasság hatalmas különbséget jelenthet a siker és a kudarc között.
 4. Hagyj másokat is érvényesülni, hallgass a csapattársaidra!
  A sikeres teljesítményhez elengedhetetlen a csapatmunka. Ne ragaszkodj túlságosan az elképzeléseidhez, légy nyitott mások ötleteire és javaslataira is. Hallgasd meg a csapattársaidat, és közösen dolgozzatok a megoldásokon.
 5. Csoportosítsátok egy helyre a már megtalált tárgyakat!
  Amikor megtaláltok egy tárgyat vagy megoldást, ne hagyjátok szétszórva azokat a szobában. Ehelyett gyűjtsétek össze és helyezzétek egy központi helyre, így könnyebben áttekinthetitek, mi áll rendelkezésetekre, és mi hiányzik még a feladatok megoldásához.
 6. Nem ciki segítséget kérni!
  Nincs semmi szégyen abban, ha elakadtok egy rejtvénynél vagy nem találjátok a megoldást egy feladatra. A szabadulószobákban mindig lehetőség van segítséget kérni a játékvezetőtől. Ne habozzatok élni ezzel a lehetőséggel! Egy kis útbaigazítás vagy tipp segíthet átlendülni a holtpontokon, és új lendületet adhat a kalandnak.
 7. Többet ésszel, mint erővel ész nélkül! 😊
  Egy szabadulószoba nem az az hely, ahol az erő és a fizikai teljesítmény dönt. Sokkal inkább az intelligencia és a kreativitás a kulcsa a sikeres kijutásnak. Ne próbáljatok erőszakkal vagy erővel megoldani egy feladatot vagy kinyitni egy zárat. Inkább gondoljátok át alaposan a problémát, és használjátok az eszeteket.

+1. Ne félj a kudarctól!
A legfontosabb, hogy ne félj a kudarctól. Ezek a játékok kihívásokkal teli környezetet teremtenek, és nem mindig sikerül elsőre megoldani egy-egy feladatot. Azonban soha ne add fel és ne hagyd, hogy a frusztráció legyőzzön! Minden kudarcból lehet tanulni, és az újra próbálkozások által még erősebb és tapasztaltabb csapattá váltok.

Szabadulószobákban való kalandorozás során fontos a rugalmasság és a csapatmunka. Ha ezeket a tippeket követed, biztos lehetsz benne, hogy a következő kalandod egy sikeres és emlékezetes élmény lesz! Foglald is le MOST!

Ajándékkártya

Ajándékkártya

Lepd meg szeretteidet egy felejthetetlen élménnyel MOST! Nincs kedved már egy újabb gyertyatartót vásárolni? Mindenhol egy órát kell sorban állni a pénztárnál? Kifogytál az ötletekből? Akkor jó helyen jársz! Ajándékozz névre szóló ajándékkártyát – otthonról, kényelmesen! Itt nincs sorbanállás…. 🙂

Vásárlás

Rólunk

Mi is az a szabaduló játék? Vagyis szabadulószoba?

Egy igazi csapatjáték, ha valami igazán izgalmasra és egyedire vágysz. 2012-ben nyílt meg az első szabadulószoba Budapesten. Külföldi tanulmányokban is kiemelték már, hogy a magyar szabadulószobák különösen ötletesnek és egyedinek számítanak a szabadulószoba-piacon. A kijutós játék központjában az együttműködés, a rejtvények és feladványok közös megoldása áll. Egy óra alatt kell túljárnod készítőink eszén, és megoldani a fejtörőket. Pályáinkon nincs semmi ijesztő és váratlan, a garantált izgalmakat nem a bezártság, hanem a feladatok pezsgő sora és a gyorsan fogyó idő biztosítja. Ha a legjobb szabadulószobákat keresed Budapesten, jó helyen jársz: ez a MYSTIQUEROOM! A HÉT MINDEN NAPJÁN 9:00-21:00 között találsz elérhető időpontokat! Foglalj játékot MOST!

Csapatépítő céges rendezvény, születésnap, legénybúcsú/lánybúcsú: itt mindenki megtalálja a számára megfelelő programot. Akár 150 fős csapat számára is, egyidőben!

GYIK

Sajnos a pálya védelme érdekében erre nincs lehetőség. Megértéseteket köszönjük!
A játék előtt minimum 5, maximum 10 perccel érkezzetek meg. Előbb sajnos nem tudtok jönni, mert egymást zavarnátok az előző csapatokkal, plusz esetleg meghalljátok a megoldásokat is..:)
Kényelmes, laza ruházat ajánlott, amiben nem gond lehajolni. Öltönyt, kosztümöt, magassarkút, díszsálat felejtsétek el erre az egy órára!
Igen, ha 3 nappal az időpont előtt írtok egy levelet a helyszín e-mail címére (info@mystiqueroom.hu), hogy pontosan melyik foglalást törölnétek és hogy mikor szeretnétek jönni játszani. Viszont amit nem tudunk elfogadni: ha valaki kifizeti a pályát, de nem jelenik meg az időpontban és utólag kér másik lehetőséget játszani.
Mindenkit szeretettel várunk. A pályán nincs ijesztő vagy felnőtt tartalom. Ha vállalják a kihívást és úgy gondolják, a felnőtteknél is ügyesebbek, akkor próbára tehetik magukat. A belső értékes tárgyak védelme érdekében szeretnénk, ha a csapatban vagy a csapattal lenne egy 18 éven felüli is.
Semmi gond, gyertek el játszani. A helyszínen ki kell fizetnetek a játékot. Ha később megérkezik hozzánk az utalás, visszaküldjük a feladónak.
2-8 főig ideális a játék. Ha 8-nál többen vagytok, akkor már egymást akadályozzátok és mindenkire kicsit kevesebb feladat jut.

Kérdésed van? Írj nekünk az info(kukac)mystiqueroom.hu e-mail címre, vagy keresd fel facebook oldalunkat!

Nálunk SZÉP Kártyával is fizethetsz!
(minden zsebből)

szépkártya