2024. 01. 18.

Új Év – új fogadalmak: tartsd be velünk!

Te is szoktál újévi fogadalmakat tenni? Mert tudjuk, hogy elég sokan igen. Már a statisztikákból is leolvasható, hogy a legnépszerűbb kitűzött célok az egészségünk, fizikai állapotunk és megjelenésünk javításához kötődnek, de szorosan követi ezeket a mentális jóllétünket célzó tevékenységek megfogadása.

Íme, az elhatározások top 5-ös listája.

Te ezek közül melyiket tűzted ki célul?
Ha az erőnlétben és a fogyásban nem is tudunk segíteni, de van itt valami, amiben igen. Dobogós helyen áll a mentális egészség is: amely nem más, mint a személy pszichológiai és érzelmi jólétének állapota. Egy mentálisan egészséges ember képes megbirkózni az élet kihívásaival és stresszhelyzeteivel, megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet között, építeni és fenntartani pozitív kapcsolatokat másokkal. A rohanó mindennapokban sokszor elfelejtünk figyelmet szentelni saját igényeinknek és azoknak, akik fontosak számunkra. Az élet valódi értéke azokban a pillanatokban rejlik, amikor tudatosan jelen vagyunk és élvezzük a másokkal eltöltött közös időt – legyenek Ők a szeretteink, családunk, vagy barátok. Az ilyen pillanatok erősítik kapcsolatainkat és hozzájárulnak az életünk gazdagabbá tételéhez.

Mit is jelent a minőségi idő?
A kifejezés „minőségi idő” szubjektív és egyéni értelmezéstől függően változhat, de általában arra utal, hogy az eltöltött idő értékes, kielégítő és mély kapcsolatokat, élményeket hoz magával. A minőségi idő nem feltétlenül azt jelenti, hogy hosszú időt töltünk el valakivel vagy valamivel, hanem inkább azt, hogy az időt tudatosan és teljesen jelenlévő módon töltjük el, élvezve annak minden pillanatát. Például, egy jó beszélgetés, egy közös tevékenység, egy érdekes esemény vagy egy kreatív projekten való együttmunkálkodás mind olyan tevékenységek lehetnek, amik minőségi időt teremtenek.

Ez mind szuper, de hogy jön ide a szabadulószoba?
A szabadulószoba egy csapatjáték, amely kiválóan alkalmas minőségi időnek. Az ilyen típusú tevékenységek rendkívül interaktívak és ösztönzik a csapatmunkát, a kommunikációt és a problémamegoldást. A résztvevőknek közösen kell dolgozniuk ahhoz, hogy kijussanak a szobából vagy teljesítsék a kihívásokat. Egy szabadulószoba remek lehetőség arra, hogy az emberek együtt dolgozzanak egy közös cél érdekében, és nem utolsó sorban szórakozzanak is közben. A játék során tapasztalatokat szereznek egymás működéséről, kommunikációs készségeikről és az együttműködés fontosságáról. Ezek az élmények hozzájárulnak a csapatösszetartozás megerősítéséhez és a kölcsönös tisztelet kialakításához (pl. egy munkahelyi közösségben).

Voltál már szabadulószobában, de annyira nem hatott meg. Miért pont ebből csinálnál rendszert?
A „játszva tanulás” mára már egy elcsépelt kifejezésnek számít, de gondolj bele, hogy nem is olyan rossz az, amikor Te „csak” jól érzed magad és közben még olyan képességeid is fejlődnek, amelyek az élet számos területén hasznosíthatóak lesznek. Ha van családod, akkor talán hívogatóan hangzik, hogy a gyerekek nem „csak” szórakoznak, hanem közben értelmesen is töltik az idejüket. Személyesen, „real-ben” találkoznak barátaikkal és kicsit kiszakadnak a ma már mindennaposnak számító virtuális kapcsolatokból.
A szabadulószobák népszerűségének egyik oka, hogy kiszakít a hétköznapokból és egy új világban találhatod magad. Elfelejthetsz minden napi gondot és csak a küldetésre kell összpontosítanod. Te nem így érezted? Akkor lehet, hogy egyszerűen nem jó helyen voltál. A MystIQueRoom különlegesen igényes díszletei és kalandjai közepette minden adott ahhoz, hogy teljesen kikapcsolódj. Egyszerűen csak élvezd a barátokkal/családdal töltött időt. Legyél Te is pótolhatatlan részese egy KÖZÖS küldetésnek, vagy épp lásd a gyerekek arcán az örömöt és a koncentrációt a feladatok megoldása közben.

A 2024-es évre sok közös, igazi kalandot kívánunk Neked is, hogy minőségi időben ne legyen hiány!
17(!) pályánk közül Te is biztosan találsz olyat, ami felkelti érdeklődésedet: nézz körbe itt!

Ajándékkártya

Ajándékkártya

Lepd meg szeretteidet egy felejthetetlen élménnyel MOST! Nincs kedved már egy újabb gyertyatartót vásárolni? Mindenhol egy órát kell sorban állni a pénztárnál? Kifogytál az ötletekből? Akkor jó helyen jársz! Ajándékozz névre szóló ajándékkártyát – otthonról, kényelmesen! Itt nincs sorbanállás…. 🙂

Vásárlás

Rólunk

Mi is az a szabaduló játék? Vagyis szabadulószoba?

Egy igazi csapatjáték, ha valami igazán izgalmasra és egyedire vágysz. 2012-ben nyílt meg az első szabadulószoba Budapesten. Külföldi tanulmányokban is kiemelték már, hogy a magyar szabadulószobák különösen ötletesnek és egyedinek számítanak a szabadulószoba-piacon. A kijutós játék központjában az együttműködés, a rejtvények és feladványok közös megoldása áll. Egy óra alatt kell túljárnod készítőink eszén, és megoldani a fejtörőket. Pályáinkon nincs semmi ijesztő és váratlan, a garantált izgalmakat nem a bezártság, hanem a feladatok pezsgő sora és a gyorsan fogyó idő biztosítja. Ha a legjobb szabadulószobákat keresed Budapesten, jó helyen jársz: ez a MYSTIQUEROOM! A HÉT MINDEN NAPJÁN 9:00-21:00 között találsz elérhető időpontokat! Foglalj játékot MOST!

Csapatépítő céges rendezvény, születésnap, legénybúcsú/lánybúcsú: itt mindenki megtalálja a számára megfelelő programot. Akár 150 fős csapat számára is, egyidőben!

GYIK

Sajnos a pálya védelme érdekében erre nincs lehetőség. Megértéseteket köszönjük!
A játék előtt minimum 5, maximum 10 perccel érkezzetek meg. Előbb sajnos nem tudtok jönni, mert egymást zavarnátok az előző csapatokkal, plusz esetleg meghalljátok a megoldásokat is..:)
Kényelmes, laza ruházat ajánlott, amiben nem gond lehajolni. Öltönyt, kosztümöt, magassarkút, díszsálat felejtsétek el erre az egy órára!
Igen, ha 3 nappal az időpont előtt írtok egy levelet a helyszín e-mail címére (info@mystiqueroom.hu), hogy pontosan melyik foglalást törölnétek és hogy mikor szeretnétek jönni játszani. Viszont amit nem tudunk elfogadni: ha valaki kifizeti a pályát, de nem jelenik meg az időpontban és utólag kér másik lehetőséget játszani.
Mindenkit szeretettel várunk. A pályán nincs ijesztő vagy felnőtt tartalom. Ha vállalják a kihívást és úgy gondolják, a felnőtteknél is ügyesebbek, akkor próbára tehetik magukat. A belső értékes tárgyak védelme érdekében szeretnénk, ha a csapatban vagy a csapattal lenne egy 18 éven felüli is.
Semmi gond, gyertek el játszani. A helyszínen ki kell fizetnetek a játékot. Ha később megérkezik hozzánk az utalás, visszaküldjük a feladónak.
2-8 főig ideális a játék. Ha 8-nál többen vagytok, akkor már egymást akadályozzátok és mindenkire kicsit kevesebb feladat jut.

Kérdésed van? Írj nekünk az info(kukac)mystiqueroom.hu e-mail címre, vagy keresd fel facebook oldalunkat!

Nálunk SZÉP Kártyával is fizethetsz!
(minden zsebből)

szépkártya